دیدار رییس و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان با مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان کرمان
رییس و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان دیدار و گفتگو کردند.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان در ابتدای این نشست، با تاکید بر اهمیت و ضرورت هم اندیشی و هم افزایی در حوزه مدیریت شهری و تبادل نظر پیرامون مسایل مرتبط، گفت: توسعه و تعمیق تعاملات و همکاری های بین بخشی نقش بسزایی در ایجاد زیرساخت های مناسب برای توسعه صنعت گردشگری دارد.
علیرضا نادری افزود: انشاالله با ایجاد تعامل و همکاری بیشتر بین مجموعه مدیریت شهری و میراث فرهنگی شاهد خدمات رسانی بیشتر و بهتر به شهروندان و توسعه زیرساخت های شهری باشیم.
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست،به دو موضوع طرح پروژه بهسازی قلاع دختر و اردشیر و تملکات این محدوده و ساماندهی بافت فرسوده شهر،اشاره کرد و گفت:تعامل و همکاری بین شورای شهر،شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی موجب توسعه و رونق بیشترصنعت گردشگری و حضور گردشگران در شهر می شود.
محمد امین شمسی افزود:در حوزه بافت تاریخی ،کارگروهی شکل گرفته است که مسایل مربوط به میراث فرهنگی،شهرداری و اوقاف در آن بررسی می گردد و همچنین موضوع گردشگری مقاومت نیز از مواردی است که باید با جدیت پیگیری شود.
رییس کمیسیون حقوقی،نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر نیز با تأکید بر اینکه اولویتهای حوزه میراث فرهنگی باید مشخص شود گفت:در این راستا لازم است برنامه ریزی دقیق،تعامل و همپوشانی صورت گیرد تا شاهد اتفاقات خوبی در حوزه گردشگری باشیم.
رییس کمیسون بودجه،منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا با تاکید بر ضرورت افزایش تعاملات بین سازمان ها و نهادهایی که در حوزه گردشگری نقش دارند،میراث فرهنگی را محور حوزه گردشگری برشمرد و گفت: با توجه به وجود مرقد مطهر شهید سلیمانی در شهر کرمان، لازم است که در حوزه زیرساخت ها جهت تامین رفاه حال شهروندان و زائران اقدامات موثرتری صورت گیرد.
حسین چناریان افزود:توسعه و رونق گردشگری به عنوان یک مزیت و اولویت باید در برنامه ریزی توسعه ای قرار گیرد و کمبودها و کاستی هایی که در حوزه زیرساخت ها وجود دارد برطرف شود. رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر نیز با بیان اینکه شورای ششم توجه و اهتمام ویژه ای به موضوع میراث فرهنگی دارد،گفت:شورا در زمینه مسایل مربوط به میراث فرهنگی با اداره کل میراث فرهنگی همکاری و همراهی می کند.
منصور ایرانمنش افزود:پیش بینی بودجه برای مباحث میراثی،اتفاق خوبی است که در شورا به صورت ویژه مورد توجه قرار دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید در این حوزه از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم،تصریح کرد:بطور مشخص وجود قلاع دختر و اردشیر ،ظرفیت ویژه ای است که اگر پروژه بازسازی و مرمت آن انجام گیرد،تحولی در بحث گردشگری ایجاد می شود.
وی در نظر گرفتن بسته های تشویقی برای جذب سرمایه گذار در پروژه بازسازی این محدوده را اقدامی ارزشمند برشمرد و گفت:بحث تملکات در این محدوده در حال انجام است که پتانسیل خوبی برای جذب سرمایهگذار به شمار میرود.
محمود بابایی،رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان بر معرفی و شناساندن آثار و بناهای تاریخی و تعیین اولویت ها در این حوزه، تاکید کرد و حفظ آثار و بناهای تاریخی را در گرو حفظ فرهنگ و هویت شهر دانست و ادامه داد: چرا که اگر آثار تاریخی حفظ شوند اما اثری از فرهنگ و هویت نباشد آثار تاریخی معنای هویتی خود را از دست خواهند داد.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر نیز گفت:شورا همکاری و همراهی لازم در راستای توسعه و بهسازی فضاهای گردشگری و میراثفرهنگی را دارد.
عشرت کردستانی در ادامه، ظرفیت سازی را یکی از موضوعاتی دانست که باید در حوزه میراث فرهنگی به آن توجه شود.
وی افزود:استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزه گردشگری بسیار مهم و ضروری است.
رییس کمیسیون خدماتشهری و بهداشت شورای اسلامی شهر نیز در این نشست، انجام بازدیدهای میدانی و نظارت بر اماکن تاریخی و میراثی بسیار لازم و ضروری است.
فتحالله مویدی ،بر نقش بناهای تاریخی در توسعه پایدار گردشگری تاکید کرد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز بر ایجاد بستری مناسب در راستای رشد و توسعه گردشگری تاکید کرد.
محمدرضا کمساری افزود:خوشبختانه فضای همدلی و عزم و اراده جدی در شورا و شهرداری در زمینه مباحث میراثی وجود دارد و آمادگی و بستر لازم در راستای ایجاد هم افزایی و تعامل سازنده با اداره کل میراث فرهنگی نیز فراهم می باشد و انشالله با ظرفیتهایی که در این حوزه وجود دارد و با هم افزایی،شهر کرمان به رشد و توسعه برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: میراث فرهنگی یک کار فرابخشی است و نیاز به همکاری همه ارگان های مرتبط می باشد.
شاهرخی با اشاره به اینکه کرمان رتبه برتر در حوزه میراث فرهنگی را دارد، افزود:کرمان در حوزه ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی و معنوی بسیار غنی است و در واقع آنچه که در حوزه میراث معنوی حائز اهمیت است، وجود مرقد مطهر شهید سلیمانی در کرمان است که ظرفیت گردشگری مذهبی را در کرمان ایجاد کرده است.
وی در ادامه از اعضای شورای اسلامی شهر خواست تا به عنوان معتمدین و نمایندگان مردم،اداره کل میراث فرهنگی را یاری کنند و اولویتهای این حوزه را مطرح کنند.
شاهرخی بازاندیشی در حوزه گردشگری و میراثفرهنگی را ضروری دانست و لازمه آن را داشتن گوش شنوا و ایجاد تعاملات بین بخشی عنوان کرد.
شاهرخی با بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی،بافت تاریخی حائز اهمیت است و مسیر را مشخص می کند،گفت:شهرداری منطقه پنج که مختص این محدوده است با رویکرد و نگاه ویژه به بافت تاریخی و احیا و بازسازی معابر و ابنیه این محدوده،فعالیت دارد.
وی افزود:برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمان،لازم است ضمن تکمیل منابع مالی،به صورت پروژه ای اقدام شود.
شاهرخی در ادامه پیشنهاد نصب المان هایی با موضوع صنایع دستی و همچنین نامگذاری معابری به نام صنایع دستی را مطرح کرد تا شهر کرمان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی تبدیل شود.
شفیعی معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز در این نشست از رویکرد جدید شورا و شهرداری در حوزه میراث فرهنگی تشکر و قدردانی کرد.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه بافت تاریخی،افزود:بسیاری از مسایل میراث فرهنگی و شهرداری در این کارگروه مطرح و بررسی می شود که نتایج خوبی در بر خواهد داشت.