در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان مطرح شد:

تاکید بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای رفع مشکل آب شرب شهر کرمان

 

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، مسایل مختلف شهری،از جمله حل مشکل آب شرب شهر و اتخاذ تدابیر لازم برای رفع این مشکل و همچنین موضوع تعیین تکلیف نهایی مدیریت پسماند بیمارستانی،مطرح و بر ضرورت برنامه ریزی برای حل آنها تاکید شد.

علیرضا نادری، رییس شورای اسلامی شهر کرمان، در نشست عمومی شورا که با حضور اعضا و شهردار کرمان برگزار شد،ضمن تسلیت به مناسبت شهادت جانسوز و مظلومانه امام‌محمدباقر(ع)،گفت:سالگرد حادثه ششم تیرماه،ترور نافرجام مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مسجد ابوذر تهران و هفتۀ قوه قضائیه را گرامی می‌داریم و همچنین هفتم تیرماه، حادثۀ انفجار در حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین و به‌شهادت‌رساندن ۷۲ تن از سران جمهوری اسلامی ایران را تسلیت می‌گوییم.

وی افزود:همچنین یاد «شهید مهدی نصیری» به عنوان تنها شهید استان کرمان در این حادثه تروریستی را گرامی می‌داریم.

در ادامه محمد امینی‌زاده، منشی شورا به نامۀ شهرداری اشاره کرد؛ مبنی بر اینکه با توجه به عدم اختصاص مبلغی در بودجۀ سال‌جاری برای احداث دیوار بتنی در آرامستان جدید، ۱۰ میلیارد تومان از ردیف بودجۀ شهرداری مرکز و پنج میلیارد تومان از ردیف بودجۀ سازمان مدیریت آرامستان‌ها به این پروژه اختصاص داده می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اتمام اعتبار ردیف بودجۀ در نظر گرفته‌شده، شهرداری تقاضا کرده، برای ادامه پروژه‌های احداث گلبرگ ۲۰۵، ساختمان اداری و غسالخانه، تکمیل برق‌رسانی به آرامستان، روشنایی مسیر و احداث خاک‌ریز دیوار ارتش، ازطریق جابه‌جایی ردیف بودجه از ردیف خرید ماشین‌آلات عمرانی نزد معاونت حمل‌ونقل و امور زیربنایی به‌مبلغ ۱۵ میلیارد تومان به ردیف تکمیل و بهسازی آرامستان جدید، موافقت شود.

امینی‌زاده خاطرنشان کرد: در نامۀ شهرداری همچنین به هزینه‌های باقیماندۀ آرامستان جدید به این شرح اشاره شده است: احداث ساختمان اداری و غسالخانه هفت میلیارد، تکمیل احداث گلبرگِ ۲۰۵، دو میلیارد، روشنایی آرامستان جدید دو میلیارد، تکمیل و بهره‌برداری از برق آرامستان یک میلیارد و احداث خاک‌ریز دیوار ارتش سه میلیارد تومان که در کمیسیون بودجه با پیشنهاد شهرداری درخصوص جابه‌جایی ردیف بودجه از ردیف خرید ماشین‌آلات عمرانی به‌مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال به ردیف تکمیل و بهسازی آرامستان جدید، موافقت شد.

سپس، عشرت کردستانی، عضو شورا اظهار داشت : در زمان تصویب بودجۀ ۱۴۰۲ شهرداری، به‌دلیل مشکلات فراوانی که در تأمین ماشین‌آلات سازمان‌ها وجود داشت، این رقم برای خرید ماشین‌آلات عمرانی اختصاص داده شد؛ اکنون، باید ببینیم این جابه‌جایی مشکلی برای سازمان‌ها و مناطق ایجاد نخواهد کرد؟

شهردار کرمان در پاسخ گفت: ما پیگیر تسهیلات ۱۲۰ میلیارد تومانی هستیم که به‌محض دریافت، برای خرید ماشین‌آلات هزینه خواهد شد و البته هم‌اکنون نیز، بخشی از ماشین‌آلات مورد نیاز اجرائیات را با هزینه‌ای در حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان خریداری کردیم که تا پایان شهریور به‌دست‌مان می‌رسد.

سعید شعرباف، با بیان اینکه ماشین‌های سبک‌مان آماده شده و پیگیر خودروی فوماتیک آتش‌نشانی نیز هستیم، ادامه داد: اکنون، نیاز فوری به یک خودروی بیل زنجیری برای سازمان پسماند داریم.

وی افزود: نیازهای حیاتی را در حد دوسه ماه یا خریداری می‌کنیم یا با اجاره جلو می‌بریم، ظرفیت تسهیلات ۱۲۰ میلیارد تومانی هم به‌قوت خود باقی است و اگر از همۀ این ظرفیت استفاده کنیم، دچار مشکل نخواهیم شد.

درنهایت با هشت رأی موافق و یک رأی ممتنع با درخواست شهرداری موافقت شد.

سپس، امینی‌زاده، منشی شورای اسلامی شهر، به درخواست شهرداری درخصوص فروش ماشین‌آلات ازجمله یک دستگاه سواری «تویوتای لندکروز» به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و یک دستگاه سواری «هیوندای النترا» به‌مبلغ کارشناسی دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، جهت خرید ماشین‌آلات عمرانی ضروری موردنیاز ازطریق مزایدۀ عمومی اشاره کرد و گفت: لیست شهرداری شامل ۱۸ مورد است که سایر موارد، ماشین‌های دست دوم و مستهلک هستند و با این درخواست شهرداری در کمیسیون بودجه موافقت نشده است.

نادری، رییس شورای اسلامی شهر هم بیان کرد: دلیل مخالفت این بود که به دلیل متلاطم بودن قیمت خودرو در بازار، فعلاً به تعویق بیفتد.

سپس، شهردار کرمان در این رابطه توضیح داد: با توجه به اینکه برای سایت «لندفیل» قرار شد اجارۀ ماشین‌آلات نداشته باشیم و بلکه خریداری کنیم، فروش این خودروها مستقیماً برای خرید بیل زنجیری پسماند هزینه خواهد شد که قیمت آن حدود ۱۸ میلیارد تومان است و اگر فروش خودروها به تعویق بیفتد، خرید بیل زنجیری معطل می‌ماند تا زمانی که تسهیلات محقق شود.

درنهایت با درخواست شهرداری موافقت نشد.

در ادامۀ این نشست، امینی‌زاده، با اشاره به نامۀ مورخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری درخصوص صورت‌جلسه رفع موانع پروژۀ اقدام ملی مسکن استان کرمان، گفت: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری نامه‌ای به مدیرکل راه‌وشهرسازی ارسال کرده که صورت‌جلسه مذکور به آن ضمیمه شده و به شهرداری رونوشت شده و شهرداری به شورا ارسال کرده است.

وی ادامه داد: در صورت‌جلسۀ مذکور، مقرر شده شهرداری حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز پروانۀ سه فاز اول پروژه را به‌طور کامل با تعرفۀ سال ۱۴۰۱ صادر کند که این موضوع در کمیسیون عمران و شهرسازی، مطرح و با آن موافقت شد.

شهردار کرمان در این خصوص توضیح داد: ۳۰ درصد تخفیف پروانه ساختمانی روی کل پروژه ستاد اجرایی فرمان امام وجود دارد که قبلاً هم مصوب شده، اما الآن حرف این است که شهرداری ۴۸ پروانۀ باقیمانده را با تعرفۀ سال ۱۴۰۱ حساب کند که آن هم خودبه‌خود شامل ۳۰ درصد تخفیف می‌شود، ضمن اینکه در مورد زمان ۱۰ روز هم، ما اعلام کردیم که حداقل ۴۵ روز زمان لازم است.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر کرمان، در این رابطه گفت: به‌دلیل کارشکنی‌ها، عدم پیگیری و سختگیری‌ها، استان کرمان پایین‌ترین رتبه در اجرای طرح اقدام ملی مسکن را دارد و تاکنون هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.

منصور ایرانمنش، افزود: شهرداری باید کمک کند؛ ضمن اینکه اداراتی که باید مشارکت کنند، هیچ اقدامی نکرده‌اند و ما هنوز درگیر مشخص شدن وضعیت زمین پروژه، و اینکه به‌محدودۀ شهر الحاق شود، هستیم.

وی با بیان اینکه بعضی از سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف، مانند اداره برق، صداوسیما، دانشگاه‌ها و شرکت نفت، در حالیکه زمین‌های چندین هکتاری، آنهم در مرکز و در محدودۀ فعلی شهر کرمان دارند و می‌شود در این مورد از آنها استفاده کرد، افزود: با وجود این امکان، بحث الحاق محدودۀ پشت شهرک صنعتی را مطرح می‌کنند که ارائه خدمات شهری و ایجاد تأسیسات در آنجا بسیار دشوار است.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر با تأکید بر لزوم ورود استاندار به این موضوع، یادآور شد: سهمیۀ استان کرمان در طرح اقدام ملی مسکن ۱۸۰ هزار واحد است که تاکنون فقط ۵۰۰۰ سهمیۀ وام اختصاص داده شده است، باید توجه داشته باشیم که رونق صنعت ساخت‌وساز باعث رونق اقتصادی و ایجاد شغل می‌شود.

سپس، شهردار کرمان با بیان اینکه شهرداری کرمان در دورۀ گذشته و این دوره نسبت به این پروژه، لطف زیادی داشته، اظهار داشت: به قیمت دو سال پیش، بیش از ۴۰ میلیارد تومان از ارزش افزوده معاف شدند و موقع تفکیک این ملک، شهرداری حداقل انتفاع ممکن را در حوزۀ تفکیک داشته است، همچنین در حوزۀ پروانه‌ها با وجود اینکه هنوز پروانه صادر نشده، شهرداری اجازه داده عملیات اجرایی آغاز شود؛ ضمن اینکه بحث تخفیفات هم بوده است.

شعرباف ادامه داد: در حال حاضر، با ۳۰ درصد تخفیف موافقیم، اما چون بر اساس یک صورت‌جلسه ازسوی استانداری به ما ابلاغ شده، مبنای بقیه پروژه‌ها هم قرار می‌گیرد.

امینی‌زاده، با تأکید بر اینکه تعرفۀ عوارض باید به نرخ روز دریافت شود، یادآور شد: این پروژه قرار است ۴۸ بلوک به شهر اضافه کند، مجموعه‌ای که قدرالسهم ارزش افزوده‌اش را پرداخت نکرده، پروانه‌هایش را با تخفیف سال قبل دریافت کرده و در آینده هم شهرداری باید خدمات ارائه کند، هزینه‌های خدماتی آن را شهرداری از کجا باید تأمین کند؟ این تخفیف‌ها کجا جبران می‌شود؟ مانند مسکن مهر که ۱۰ سال افتتاح شده، اما نه پارک دارد نه مسجد و نه فضای درمانی.

شهردار کرمان با بیان اینکه شهرداری یک روز کار را معطل نکرده، گفت: این تخفیف‌ها باعث می‌شود پیمانکار بهتر کارش را انجام دهد و درواقع تخفیف‌ها ارتباطی با قیمت قطعی که مردم باید بپردازند، ندارد.

درنهایت، این موضوع در شورای عمومی به تصویب نرسید و جهت بررسی بیشتر به کمیسیون برگشت داده شد.

در ادامۀ این نشست، امینی‌زاده، منشی شورا، به درخواست شهرداری درخصوص انعقاد تفاهم‌نامۀ خواهرخواندگی با شهرهای «شانگهای» چین و «نیژنی نوگورود» روسیه در راستای افزایش تعاملات بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذار اشاره کرد و افزود: این موضوع در کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تصویب و مقرر شد به شهرداری اعلام شود اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.

رییس شورا نیز گفت: برای انعقاد قرارداد خواهرخواندگی، داشتن تشابهات بین شهرها مهم است، در حالیکه برای مثال شهر کرمان وجه مشترک خاصی با شانگهای چین ندارد.

نادری افزود: باید ببینیم امضای قرارداد خواهرخواندگی چه فوایدی برای شهر ما خواهد داشت، وگرنه افزایش کمّی شهرهایی که با آنها خواهرخوانده هستیم، فایده‌ای برای شهر کرمان ندارد.

درنهایت مصوبۀ کمیسیون در شورای عمومی با شش رأی موافق، سه رأی ممتنع و یک رأی مخالف به تصویب رسید.

شهردار کرمان نیز در این خصوص یادآور شد: رسانه‌ها اشتباه اطلاع‌رسانی کردند؛ آنچه در جلسه شورای عمومی هفتۀ پیش مطرح شد، به معنی بسته‌شدن قرارداد خواهرخواندگی نیست؛ درواقع شروع پیگیری برای این موضوع است و اصلاً ممکن است در انتها به خواهرخواندگی منجر نشود.

سپس، امینی‌زاده، رییس کمیسیون حقوقی شورا بیان کرد: طی دو هفتۀ گذشته وضعیت آب‌رسانی در حاشیه و سطح شهر کرمان به علت کمبود منابع، دچار مشکلات جدی بوده است.

وی گفت: البته نیروهای شهرداری شب گذشته، با کمک اداره آب‌وفاضلاب، برای آب‌رسانی به حاشیۀ شهر، هفت تانکر اختصاص داده و به آن مناظق برده‌اند، اما حل مشکل آب شهر کرمان نیاز به تدبیر عاجل و جدی دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه استاندار و معاونان وی در جلسه‌ای با اعضای شورای اسلامی شهر افزود: مصوبۀ کمیسیون حقوقی این بود که در مکاتبه‌ای با استاندار، بر انجام تعهدات پذیرفته‌شده، تأکید شود.

در ادامۀ این نشست، حسین چناریان، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر، با اشاره به بحثی که راجع به جمع‌آوری زباله‌های بیمارستانی مطرح شده، تأکید کرد: با توجه به اینکه تابستان است و اکثر بیمارستان‌ها دچار چالش جدی شده‌اند، لازم است اقدام عاجلی در این زمینه صورت گیرد.

سپس، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با اشاره به جلسۀ ستاد غدیر در دفتر امام‌جمعه، تأکید کرد: شهرداری وظایف خود را در این حوزه به‌خوبی انجام دهد تا مراسم عید غدیر امسال باشکوه‌تر از هر سال برگزار شود.

محمود بابایی، خاطرنشان کرد: در جشنوارۀ کودک‌ونوجوان که اخیراً توسط شهرداری برگزار شد، سازمان‌های شهرداری حقیقتاً همت کردند و این جشنواره بسیار خوب برگزار شد و از همۀ دست‌اندرکاران این جشنواره تشکر می‌کنیم.

وی بیان کرد: این هفته جلسۀ دیدار محله‌ای اعضای شورای اسلامی شهر در تکیۀ «امام رضا(ع)» واقع در خیابان «شهید عباس‌پور» برگزار می‌شود.

سپس، رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهره‌وری شورا، سوءمدیریت، سرقت آب و هدررفت آب در لوله‌های فرسوده انتقال آب را از دلایل مشکل تأمین آب در شهر کرمان دانست و تصریح کرد: همۀ این مسایل قابل پیش‌بینی بود و نباید اکنون به جایی می‌رسیدیم که مردم در حاشیه و مرکز شهر با بحران آب روبه‌رو باشند چراکه قطعی آب واقعاً طاقت‌فرساست.

سیدمحمدصادق تقوی، افزود: البته ازسوی ارگان‌های مختلف تلاش‌هایی شده، اما تمام این تلاش‌ها، حکم مُسکن دارد و مقطعی است.

وی یادآور شد: قطعی برق هم خسارات فراوانی به مردم می‌زند، چون ممکن است موجب خرابی لوازم الکترونیکی شود که باید جبران بشود؛ ضمن اینکه مسئولان باید از مردم عذرخواهی کنند و توضیح دهند که این خدمت‌رسانی‌ها به چه‌دلیل دچار مشکل شده است.

رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهره‌وری شورای اسلامی شهر، گفت: احداث کارخانجات متعددی که آب زیادی مصرف می‌کنند؛ ازجمله فولاد در کرمان، درحالی‌که چاره‌ای برای جبران کمبود آب اندیشیده نشده، از عوامل مهم ایجاد این بحران است و دست‌کم مسئولان مربوطه جهت ارائه پاسخ و چاره‌اندیشی باید به شورای اسلامی شهر دعوت شوند.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر نیز در این رابطه بیان کرد: خیلی از مسئولان سال گذشته قول دادند آب پایدار کرمان تا امسال محقق شود، اما تا سال آینده هم این آب به کرمان نمی‌رسد و حتی لوله‌های موردنیاز هنوز خریداری نشده است؛ آنها نیز باید پاسخگو باشند و گزارش دهند.

ایرانمنش، در ارتباط با جمع‌آوری زباله‌های بیمارستانی گفت: شهردار دستور دادند در این زمینه اقدام شود، اما ظاهراً این دستورات به‌طور کامل انجام نشده و اگر اختلافی بین دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و استانداری است، نباید جمع‌آوری زباله دچار اختلال شود.

وی همچنین درخصوص روکش آسفالت معابری که امسال قرار است انجام شود، بیان کرد: لیستی را که شهرداری ارائه کرده بود، دیدم و احساس می‌کنم نیاز به دقت بیشتری در انتخاب معابر وجود دارد که شهرداری و شورا باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند؛ چون منابع محدود است و نقاطی که نیاز مبرم به روکش آسفالت دارد، باید در اولویت قرار گیرد.

سپس، شهردار کرمان، درخصوص زباله‌های بیمارستانی، با بیان اینکه تقریباً سه ماه است جلسات متعددی با علوم پزشکی، معاون سیاسی و معاون عمرانی استاندار و اداره‌کل محیط زیست داشته‌ایم، یادآور شد: قانون مدیریت پسماند به‌طور واضح مدیریت پسماندهای عادی را به‌عهدۀ شهرداری و مدیریت پسماندهای ویژه را به‌عهدۀ تولیدکنندۀ پسماند گذاشته که این مدیریت شامل حمل و دفن زباله می‌شود.

شعرباف، با اشاره به اینکه طبق قانون، ناظر و تعیین‌کنندۀ حد پسماند عادی و ویژه، سازمان محیط زیست است، ادامه داد: تا هفتۀ گذشته براساس همۀ صورت‌جلسه‌های موجود و با توجه به اینکه اعتقاد داشتند پسماند بیمارستان، پسماند ویژه است و حمل و دفن آن به‌شیوۀ عادی امکان‌پذیر نیست، خواهش کردیم براساس قانون، در این سه ماه، بیمارستان‌ها مستقیماً با  شرکت‌های بخش خصوصی که ما معرفی می‌کنیم، قرارداد ببندند.

وی افزود: به شرکت‌ها پیشنهاد شد و تمام فرایند جلو رفت تا اینکه هفتۀ گذشته در جلسه‌ای اعلام کردند پسماند خروجی بیمارستان به‌خاطر فرایندی که در بیمارستان انجام می‌شود، پسماند عادی است، ما هم اعلام کردیم اگر محیط زیست تأیید کند، ما پسماند بیمارستانی را به‌صورت رایگان، حمل و دفن می‌کنیم.

شهردار کرمان بیان کرد: فعلاً گفتیم نیروهای سازمان، کار جمع‌آوری پسماند بیمارستان‌ها را انجام دهند و طی سه روز اخیر جمع‌آوری شده، اما تعیین‌تکلیف نهایی موضوع قرار است فردا در جلسه‌ای با حضور دادستان انجام شود.

شعرباف تصریح کرد: اعتقاد ما این است که بیمارستان و علوم پزشکی باید به وظیفۀ خود عمل کنند، اگر محیط زیست رسماً اعلام کند پسماند بیمارستانی بی‌خطر است، ما آن را به‌صورت پسماند عادی، حمل و دفن می‌کنیم، اما واقعیت این است که زباله‌های بیمارستانی کاملاً بی‌خطر نیست.

نایب‌رییس شورا نیز در این رابطه بیان کرد: درخصوص حمل و دفن پسماند بیمارستانی، دو جلسه با معاونت سیاسی استاندار برگزار و بنا شد علوم پزشکی این کار را انجام دهد، اما در تاریخ ۲۵ خردادماه از آنجایی که علوم پزشکی موفق نشده بود قرارداد ببندد، جلسه‌ای در دفتر معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، تشکیل و مقرر شد با توجه به اینکه این زباله‌ها عادی هستند، شهرداری کار حمل و دفن آنها را انجام دهد.

محمدرضا کمساری اظهار داشت: رییس دانشگاه علوم پزشکی مدعی شده این پسماند با توجه به فرایندی که روی آنها انجام می‌شود، پسماند کاملاً عادی و فاقد باکتری است، اما نامۀ محیط زیست در این رابطه دوپهلو است؛ چراکه از یک‌سو، اشاره شده زباله‌ها، زبالۀ عادی است و ازسوی دیگر، گفته شده باید با دستگاه مخصوص و در مکان مخصوص دفن شود.

وی ادامه داد: اگر پسماند بیمارستانی عادی است، باید در کنار سایر زباله‌ها دفن شود؛ نمی‌توانیم با بهداشت عمومی شوخی کنیم و به‌طور جدی تقاضا داریم در این خصوص با شفافیت و صراحت کامل، تکلیف شهرداری را مشخص کنند.

در پایان این نشست، کمساری درخصوص مشکل تأمین آب شهر کرمان،نیز گفت: برخی استخرها با آب شهری پر می‌شود که باید بر آنها نظارت و در صورت تخلف برخورد جدی صورت گیرد؛ همچنین باید بر استفاده از منبع آب بیش از ظرفیت مورد استفاده، در برخی ساختمان‌ها و مجتمع‌ها و گذاشتن پمپ قبل از کنتور آب، نظارت شود.

وی افزود:همه باید به فکر باشیم و اگر می شود در ساعاتی از روز از کولر استفاده نکنیم تا بقیه شهروندان با مشکل بی آبی مواجه نشوند.