ابلاغ استاندار برای تعدیل نرخ عوارض/طرحی جامع برای احیای جنگل قائم


 

در نود و چهارمین نشست عمومی شورای شهر:

ابلاغ استاندار برای تعدیل نرخ عوارض/طرحی جامع برای احیای جنگل قائم

 

نود و چهارمین نشست عمومی شورای شهر عصر یک شنبه در محل خانه شهر و با حضور کل اعضای شورا، شهردار و رسانه ها برگزار شد.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان با بیان این که شورای شهر با ضابطه مند کردن نرخ عوارض، تبعیض های موجود در سال های گذشته را از بین برده گفت: این شورا با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه، ضریب کاهنده را تصویب کرد که دوبار از سوی کمیته انطباق فرمانداری رد شد.

محمد فرشاد از برگزاری جلسات کارشناسی متعدد در کمیسیون برنامه و بودجه شورا خبر داد و خاطرنشان کرد: اعضای این کمیسیون تلاش کردند شرایطی برای کاهش نرخ عوارض فراهم کنند که باز از سوی فرمانداری برگشت خورد.

وی با اشاره به حضور اکثریت اعضای شورای شهر در جلسات شورای حل اختلاف افزود: اما در شورای‌ حل اختلاف، از تفویض اختیارات استانداری برای تعدیل نرخ عوارض و کسب رضایت و منفعت شهروندان استفاده شد.

به گفته فرشاد کسانی که بر اساس معیارهای گذشته پرداخت هایی به شهرداری داشتند با ابلاغ دستور استاندار، مابه التفاوت آن را دریافت می کنند.

نائب رییس شورا در نطق پیش از دستور با اشاره به شبهات ایجاد شده درباره عوارض پروانه ساختمانی گفت: متاسفانه در برخی محافل و مجالس عنوان شده شورای شهر و شهرداری در تعیین نرخ عوارض، غیرکارشناسی پیش رفته و این افزایش را رقم زدند.

رامین ارجمند کرمانی با بیان این که اعضای شورا در جلساتی متعدد بررسی های لازم را انجام  دادند افزود: در ماده 64 قانون مالیات های مستقیم در سال 94، مبنای ارزش معاملاتی، قیمت روز املاک تعیین شده است.

به گفته وی تعیین ارزش معاملاتی املاک بر عهده کمیسیون تقویم املاک است و بر اساس معادل قیمت های روز منطقه محاسبه می شود.

ارجمند با بیان این که محل این کمیسیون در سازمان امور مالیاتی کشور است اظهار داشت: نماینده شورای شهر تنها یک عضو از 5 عضو کمیسیون تقویم املاک است.

این عضو شورا همچنین با اشاره به تبصره 3 این ماده گفت: در این تبصره آمده ماخذ عوارض یاد شده بر مبنای درصدی از ارزش معاملاتی محاسبه شود که از سوی وزارت اقتصاد و دارایی و دستگاه های ذیربط تعیین و توسط هیئت وزیران تصویب می شود.

ارجمند با بیان این که نرخ عوارض تا قبل از سال 94 بر اساس قیمت منطقه ای املاک محاسبه می شد افزود: اما در سال های بعد این میزان بر اساس قیمت روز منطقه ای و نوع اراضی و کاربری آن ها مشخص شده است.

وی با اشاره به لازم الاجرا بودن این قانون تاکید کرد: افزایش قیمت در نرخ صدور پروانه بر اساس قانون مجلس و مصوبه هیئت دولت و متاثر از دفترچه دارایی است که از سال 97 ملاک عمل شهرداری های سراسر کشور قرار گرفته است.

نائب رییس شورا با بیان این که در هیچ جای این قانون به شورا اختیاری داده نشده گفت: اما وزارت کشور به عنوان نماینده شوراها و شهرداری ها ضریب کاهنده را پیشنهاد داده که با دستوراستانداری ها به شوراها ابلاغ می شود.

ارجمند با اشاره به ابلاغ این مصوبه از سوی رییس جمهور در سال 96 و تعلیق آن از سوی کمیته انطباق افزود: با این حال در سال های 97 و 98 و در راستای رفاه شهروندان ضریب کاهنده تا 70 درصد از سوی شورای شهر کرمان تصویب شد که با مخالفت فرمانداری به شورای حل اختلاف رفت و سپس به استانداری محول شد.

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا با اشاره به موضوع قدرالسهم املاک زیر 500 نیز گفت: بر اساس گزارش های ارسالی شهرداری، سوءاستفاده هایی در مبنای تفکیک اراضی صورت گرفته است.

ارجمند در ادامه اظهار داشت: در جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی شورا مقرر شد شهرداری با کارشناسی واحد حقوقی گزارشی از این سوءاستفاده ها و همچنین دستور العمل های مرتبط تهیه کرده و به شورا ارائه دهد.

رییس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان نیز با اشاره به برگزاری انتخابات مشاوران جوان شورا در هفته گذشته گفت: باید فضا و بستر برای استفاده از فکر و اندیشه و آرمان های جوانان در مدیریت شهری فراهم شود.

احمد حسن زاده از تشکیل کمیته ای متشکل از معاونت فرهنگی، حراست، فاوا و شورای شهر برای آسیب شناسی دور اول این انتخابات خبر داد و خاطرنشان کرد: این کمیته همچنین برگزاری دور دوم انتخابات را با اصلاح و تمدید روند ثبت نامی متقاضیان بر عهده گرفت.

وی با اشاره به ثبت نام 125 متقاضی برای هیات مشاوران جوان گفت: از این تعداد، 90 نفر در روزهای 4 و 5 شهریور کاندیدای عضویت در کمیته های هشت گانه شدند که اسامی 52 نفر به حراست شهرداری ارسال شده است.

حسن زاده از تایید نهایی و ارسال اسامی اعضای مشاوران جوان به همراه اسامی اعضای علی البدل به شورای شهر در روزهای آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: تشکیل رسمی هیات مشاوران جوان شورای شهر طی مراسمی با حضور شهردار و مدیران شهری صورت گرفته و جلسات توجیهی کمیسیون های تخصصی نیز با حضور جوانان منتخب تشکیل می شود.

وی ترکیب آرمان گرایی مشاوران جوان و تجربه اعضای شورا را در پیشبرد اهداف شورای شهر کرمان مفید ارزیابی و اظهارامیدواری کرد: این ترکیب به شکلی منطقی و تخصصی به کمیسیون های شورا منتقل شده و بستر مناسبی برای پذیرش مسئولیت های بالاتر فراهم کند.

محمدجواد کامیاب رییس کمیسیون حمل و نقل و عمران نیز از تایید نرخ پیشنهادی تولیدات سازمان عمران شهرداری کمتر از 8 درصد از قیمت پیشنهادی خبر داد و خاطرنشان کرد: 25 قلم از تولیدات این سازمان با کیفیت بالا به شهرداری های استان عرضه می شود.

علی اکبر مشرفی نیز حفظ اختلاف قیمت تولیدات سازمان عمران در ارتباط بین بخش خصوصی و شهرداری را ضروری دانست و گفت: این تولیدات در راستای آبادانی شهرها است و به مصرف شهرداری ها می رسد.

رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز با انتقاد از افزایش نرخ عوارض گفت: این افزایش که گاهی تا 30 برابر بوده مردم را به حد انفجار رسانده است.

فتح الله مویدی از اعضای شورا خواست هرچه سریع تر ابلاغیه استاندار در کاهش ضریب نرخ عوارض منشعب از اختیارات وزارت کشور را تصویب و ابلاغ کنند.

همچنین رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا با بیان این که شهر کرمان به عنوان «شهر دوستدار کودک» باید از منظر معابر و فضاهای عمومی و تفریحی برای استفاده کودکان شهر آماده شود گفت: ضوابط شهرسازی و فعالیت های فرهنگی نیز باید برای استفاده کودکان مناسب در نظر گرفته شود.

زهرا لری برون سپاری برنامه های فرهنگی را اقدامی مثبت عنوان و تاکید کرد: در تدوین دستورالعمل تاسیس مراکز مشارکتی از سوی این کمیسیون، قاعده ای برای مشارکت بخش خصوصی در این زمینه مطرح می شود.

وی از تشکیل اولین نشست کارگروه تخصصی بانوان در پایان هفته خبر داد و خاطرنشان کرد: راه اندازی فرهنگسرای سلامت با مشارکت شهرداری و نظام پزشکی و فرهنگسرای کودک با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از مصوبات شورای قبل است که در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

لری ضمن تقدیر از تلاش های شهردار در راه اندازی خانه فرهنگ کارآفرینی، ارائه گزارش کامل بوستان در دست احداث آفتاب را از سوی شهرداری خواستار شد.

رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا همچنین از ارائه طرحی برای مطرح کردن کرمان به عنوان پایتخت کتاب خبر داد و گفت: اتوبوسی نیز در همین زمینه برای ایجاد کتابخانه سیار در محلات کم برخوردار و بوستان های سطح شهر بازسازی و تجهیز شده است.

در ادامه رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورا با اشاره به گزارش ارسالی سازمان فضای سبز، سیما و منظر شهری درباره جنگل قائم گفت: 258 هکتار این جنگل دست کاشت، فضای سبز تنفسی شهر کرمان است.

علی خدادادی از تهیه طرح نقشه برداری و اجرای شبکه آبیاری قطره ای تحت فشار خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح جامع است و آبیاری، کوددهی و سمپاشی این منطقه را پوشش می دهد.

وی با بیان این که طرح احیای جنگل قائم 6 میلیارد تومان هزینه دارد افزود: این جنگل، سرمایه شهر است و حفظ آن با این هزینه ارزش دارد.

خدادادی ضمن تشکر از شهرداری کرمان به واسطه اصلاح و تکمیل سرویس های بهداشتی سطح شهر گفت: ضروری است سرویس های بهداشتی گلزار شهدا نیز بازسازی شوند.

در پایان نشست عمومی شورای شهر رییس کمیسیون گردشگری و اصناف با اشاره به تاثیرگذاری اصناف در اداره مطلوب شهر کرمان گفت: به پاسداشت همکاری اصناف، اعضای کمیسیون پیشنهاد دادند عوارض امسال اصناف از سال گذشته منفک شده و همچنین کمیسیون ماده 77 به مدت یک ماه به اصناف کرمان مهلت دهد.

سیدمحمدرضا میرحسینی همچنین اجرای طرح تملک املاک اطراف قبه سبز و ادامه پروژه بازسای این بنای تاریخی را خواستار شد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *