انتخاب شهردار خارج از شورای شهر، مغایر با روح قانون اساسی است


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی استان‌ها گفت: لایحه مجلس و دولت درباره انتخاب شهرداران شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰هزار نفر با رای مستقیم مردم یا به وسیله شوراهای حل اختلاف، ضمن تضعیف نقش شوراها، با روح قانون اساسی منافات دارد.

کمال جوانمرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، اظهار کرد: به استناد بند 1 ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، انتخاب شهردار به مدت چهار سال به شوراها واگذار شده است.

وی افزود: از مهم‌ترین اختیارات و وظایف شوراها، انتخاب شهردار است، به همین سبب تصویب لایحه انتخاب شهرداران با رای مستقیم مردم یا هر نهاد دیگری با این قانون مغایرت دارد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرمان با اشاره به اینکه اعضای شورای اسلامی در شهرها و روستاها که با رای مستقیم مردم انتخاب شده‌اند، نمایندگان مردم بوده و تصمیم اعضا درباره انتخاب شهردار، تصمیم مردمی است، تصریح کرد: مردم در اینگونه موارد تخصصی، اختیارات خود را به متخصصان شورا تفویض کرده‌اند.

جوانمرد، تحمیل هزینه جدید به دولت در قبال برگزاری انتخاباتی جداگانه برای انتخاب شهرداران را از دیگر پیامدهای منفی این لایحه برشمرد و گفت: طبق اصل 75 قانون اساسی، هیچ گونه طرح یا لایحه‌ای نباید بار مالی بر دولت تحمیل کند، در حالیکه این اقدام مغایر با اصل 75 بوده و بار مالی اضافه دارد.

وی شوراهای اسلامی را نماد دموکراسی و مردم سالاری دینی برشمرد و خاطرنشان کرد: شایسته است طراحان این لایحه، وقت خود را صرف کاهش تشریفات و بروکراسی اداری و خدمت به مردم عزیز کشور کرده و از مطرح کردن مشکلات منطقه‌ای و محلی در سطح ملی خودداری کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *