نشست عمومي این هفته شوراي اسلامي شهر کرمان، به ارائهي گزارش شهردار از طرح آرامستان جديد شهر کرمان و بررسي و بيان نقطه نظرات اعضاي شورا در خصوص اين طرح اختصاص يافت.
نشست عمومي شب گذشتهي شوراي اسلامي کرمان با حضور رئيس و اعضاي شوراي اسلامي شهر و شهردار کرمان، قائم مقام و معاون خدمات شهري شهردار، مديرعامل بهشت زهرا شهرداري و مشاور طرح آرامستان جديد شهر کرمان در ساختمان شورا برگزار شد.
قائم مقام و معاون خدمات شهري شهردار کرمان، در اين نشست با بيان اينکه 620 هکتار زمين از مسکن و شهرسازي جهت احداث آرامستان جديد در شهر کرمان به شهرداري تحويل داده شده است، افزود: شرکت آب منطقهاي نيز مجوز حفر چاه آب در اين محدوده را به شهرداري داده است.
مهندس حسين کردي با بيان اينکه اوايل سال گذشته عمليات طراحي آرامستان جديد را با همراهي «نادر مختاري» مهندس عمران و طراح اين آرامستان آغاز کرديم، گفت: در فاز اول اين طرح که ظرفيت بيش از 130 هزار قبر را دارد و حدود 300 هکتار پيشبيني شده است، پارکينگهاي مناسب، مکاني براي پزشکي قانوني و فضايي براي استقرار کليهي سنگفروشان در جهت ساماندهي و متمرکز کردن فعالان اين صنف ديده شده است.
کردي گفت: آرامستان جديد در قسمت شرقي کوههاي مسجد صاحبالزمان(عجاللهتعاليفرجه) در حال احداث است که به شکل گل ميباشد و هر قطعهي آن به صورت گلبرگ طراحي شده است.
وي نام آرامستان جديد شهر کرمان را «بوستان بهشت» اعلام کرد.
در ادامهي اين نشست، طراح پروژهي آرامستان جديد، با بيان اينکه توجه به امکانات موردنياز آرامستان جديد، باعث موفقيت اين پروژه ميشود، تسهيل مسير دسترسي به قبور براي گروههاي مختلف جامعه از جمله سالمندان و معلولان، غسالخانه، محل اجراي مراسم عزاداري، محل برپايي نماز ميت، انواع قبر شامل يک طبقه و دو طبقه، آرامگاههاي خاص و خانوادگي، قبور اضطراري براي استفاده در زمان وقوع حوادث غيرمترقبه، سرويس بهداشتي، ايستگاه اتوبوس، محلي براي بازي کودکان و پارکينگ را از جمله قسمتهاي يک آرامستان عنوان کرد.
نادر مختاري با بيان اينکه طرح آرامستان جديد برگرفته از شکل گل و داراي پنج مدار دايره شکل است، مساحت هر گلبرگ را يک هکتار عنوان کرد.
وي اضافه کرد: هر گلبرگ گنجايش بين 1500 تا 3500 قبر به صورت يک يا دو طبقه را دارد.
مختاري ضمن اشاره به اينکه بعضي گلبرگها به پارکينگ اختصاص داده ميشوند، افزود:در بين گلبرگها علاوه بر ايجاد فضاي سبز، فضاهاي مثلثي شکل طراحي شده است که به قبور خاص و يا آرامگاههاي خانوادگي اختصاص داده ميشوند به طوري که در هر مثلث 30 آرامگاه خاص يا خانوادگي به صورت دايره شکل طراحي و احداث ميشود.
وي از اختصاص مرکز اين آرامستان به مسجد و شبستان خبر داد و مساحت آن را حدود هفت هکتار عنوان کرد.
طراح پروژهي آرامستان جديد با بيان اينکه مدار پنجم از 44 گلبرگ تشکيل شده است، گفت: تعدادي از گلبرگهاي اين مدار به استقرار ايستگاه نيروي انتظامي، امداد، سنگفروشيها، پزشکي قانوني، غسالخانه، انبار و تاسيسات، مکاني براي فرود بالگرد در مواقع اضطراري، مکان برپايي نماز ميت، و احداث مراکز تجاري و اداري اختصاص داده شده است.
وي سنگ در نظر گرفته براي هر قبر را يک متر در 70 سانتيمتر اعلام کرد و گفت: فضايي نيز براي گلکاري بالاي قبور در نظر گرفته شده است.
مختاري با بيان اينکه گلبرگ مدار اول با شمارهي 1001، دوم با شمارهي 2001، سوم با شمارهي 3001، چهارم با 4001 و پنجم با 5001 آغاز ميشود، هدف از شمارهگذاريها را، تسهيل دسترسي مردم به قبور عنوان کرد.
وي يادآور شد: مدار دو اين آرامستان ظرفيت دفن اموات شهر کرمان تا 10 سال آينده را دارد.
در ادامهي اين نشست کليهي اعضاي شورا ضمن تشکر از مشاور طرح آرامستان جديد به علت ارائهي طرح علمي، رعايت موازين آماري، تحقيقاتي و تخصصي براي آرامستان جديد، به بيان نقطه نظرات و پيشنهادات خود در اين زمينه پرداختند.
شهردار کرمان، نيز در اين نشست در پاسخ به سوال اعضاي شوراي اسلامي شهر در خصوص زمان بهرهبرداري از آرامستان جديد، گفت: نبود منابع مالي کافي از مشکلات مهم شهرداري در اجراي اين طرح است، ضمن اينکه براي اجراي اين طرح به پشتيباني و حمايت مردم کرمان نياز داريم.
سيفالهي افزود: پيشبيني ميشود حدود دو ميليارد تومان از اعتبار موردنياز اين طرح از محل پيشفروش قبرها تامين شود که در صورت تحقق، اين طرح در سال 92 به بهرهبرداري ميرسد.
بدون دیدگاه